2013 m. gegužės 31 d., penktadienis

Ką slepia nuomojamų butų sienos?


Ką esate girdėję apie trumpalaikių butų nuomos paslaugas didžiuosiuose miestuose? Vieni patikina, kad yra tekę pasinaudoti jų paslaugomis ir giria, kad labai patogu viešint kitame mieste. Tokie žmonės jau turi nuolatines vietas šiai paslaugai. Tačiau yra ir priešingų nuomonių apie trumpalaikės nuomos paslaugų verslą. Kiti žmonės mano, kad tai yra ne tik sukčių, kurie slepia nuo valstybės mokesčius bei nesilaiko higienos normų verslas, tačiau taip pat lygiagrečiai šios veiklos eina ir kitas verslas – prostitucija, kuriai prieglobstį suteikia būtent trumpalaikės nuomos paslaugų tiekėjai.  Norėdami išsiaiškinti kaip yra ištikrųjų, atlikome tyrimą.
Svarstėme kokiu būdu  geriausia būtų tai patikrinti. Galiausiai nusprendėme, kad pats patogiausias ir įtikinamiausias būdas būtų parinkti žmogų, kuris neva įsidarbintų valytoju pas tokį verslininką ir ten dirbdamas galėtų stebėti visą šio verslo eigą.
Taigi išsirinkome savo „tyrimui“ merginą iš mūsų komandos ir ėmėmės „darbdavio“ paieškos. Į skelbimų portalo puslapio paiešką suvedėme „trumpalaikės nuomos paslaugos“. Atsirinkome skelbimus, kuriuose buvo siūloma nuoma ne tik parai ar savaitei, bet ir keletui valandų (idomu kokiais tikslais). Pagal šiuos kriterijus atrinktiems skelbimams skambinome siūlydami valymo paslaugas.
Galiausiai mūsų merginai pavyko susitarti su viena potencialia darbdave dėl darbo pasibandymo ir sekančią dieną ji vyko į „apmokymus“.
Maloni moteriškė (kuri buvo pati verslo savininkė) pasitiko mūsų darbuotoją ir nuvežė jai aprodyti butus. Pradžioje supažindino kur jie visi randasi ir susitarė, kad pabaigoje jos kartu tvarkys butą ir merginai bus parodoma kaip tvarkingai tai daryti.
Butų higiena išties nustebino mūsų merginą. Savininke rodė kaip keisti patalynę: „Dažniausiai keičiame tik paklodę. Bet jei ant jos nėra plaukų ar dėmių tai gali nekeisti. Patalynės bei pagalvių užvalkalų nekeisk jei neatrodo purvina ir neskleidžia blogo kvapo.“ Poto jos nuvažiavo sutvarkyti kito buto, į kurį už valandos turėjo atvykti klientai. Savininkė ir čia mokė panašių tvarkymosi ypatybių: „Į šitą butą neužilgo atvyks klientai. Jie užsisakė porai valandų, todėl paklodės nėra reikalo keisti, nes po jų vis tiek ji bus labai purvina. Sutvarkom taip, kad gražiai atrodytų.“ Joms išeinant iš buto pasirodė klientai. Tai buvo moteris su dviem vyrais.
Po darbo pasibandymo mūsų „darbuotoja“ buvo priimta ir po kelių dienų pasirodė darbe. Savininkė nurodė, kad reikės sutvarkyti vieno kambario butą, kuriame naktį viešėjo „plaštakės“. Žinoma mergina pasidomėjo ką tai ji turinti omenyje. „Na juk supranti apie ką aš. Ir nepamiršk patikrinti ar už lovos nėra likę prezervatyvų pakelių ar panaudotų prezervatyvų.“
Ištikrųjų nustebome susipažinę išsamiau su trumpalaikės nuomos paslaugų ypatybėmis bei jų klientais. Tęsiame savo tyrimą ir tolimesnius įspūdžius sekite naujame mūsų leidinyje.

2013 m. gegužės 26 d., sekmadienis

Trumpalaikė nuoma: įspūdžiai ir patarimai


Dažnas žmogus, paklaustas ar jau yra pasinaudojęs trumpalaikės nuomos paslauga, atsakytų, jog jau naudojosi ir ne vieną kartą arba planuoja ja pasinaudoti. Tų, kurie jau yra naudojęsi šia populiaria paslauga galėtų papasakoti kaip rinkosi objektą nuomai ir kas įtakojo jo pasirinkimą. Taip pat iš tokio žmogaus galėtume sulaukti naudingų patarimų bei įspūdžių apie paslaugą, jos kokybę.
Bene dažniausiai žmonės nuomojasi sodybą ar pirtį užmiestyje norėdami ten atšvęsti kokią nors šventę. Pagal šventę žmonės renkasi ir sodybą, kadangi skirtingose šventėse dalyvauja skirtingas kiekis žmonių. Pavyzdžiui žmonės, ieškoję sodybos savo vestuvių puotai dalinasi pačiais geriausiais įspūdžiais, kadangi sodybos, kuriose galima rengti tokią didelę šventę yra gražios, jų aplinka neretai apstulbina lankytojus. Taip pat žmonės, jau patyrę sodybos vestuvėms paieškos vargus, gali duoti naudingų patarimų. Pirmasis ir bene svarbiausias patarimas yra pradėti paieškas iš karto nustačius šventės datą. Tai yra savaime suprantamas patarimas, kadangi pačios geriausios sodybos kainos ir kokybės atžvilgiu gali būti rezervuotos netgi visiems metams į priekį. Jeigu paieškos bus pradėtos per vėlai, norima sodyba gali būti išnuomota. Dar vienas svarbus patarimas yra bent jau apytiksliai apskaičiuoti kiek svečių dalyvaus šventėje. Tai yra svarbu, kadangi kiekviena sodyba gali apnakvindinti skirtingą svečių skaičių. Dar vienas, ganėtinai įdomus,  patarimas yra sužinoti, kurie kambariai yra skirti jauniesiems bei  tėvams. Tikriausiai visi žino, jog jaunieji bei jų tėvai nueina ilsėtis pirmieji. Jeigu jums pasakys, jog šie kambariai yra virš arba šalia pokylių salės, apsvarstykite ar tikrai jūs ir jūsų tėvai norės ten nakvoti, juk visi likę svečiai gali dar ilgai linksmintis salėje, o tai miego nepagerina.
Kartais  žmonės nuomojasi pirtį užmiestyje tam, kad atšvęstų savo gimtadienį. Dažnai pirties trumpalaikės nuomos kaina priklauso nuo patalpų kokybės. Kartais žmogus, išsinuomavęs pirtelę už tikrai nedidelę kainą lieka nusivylęs, kadangi ji gali būti visiškai kitokia, negu tikėtasi. Pirties patalpa gali būti aprūkusi juodais dūmais, salė gali būti šalta, patalpos miegojimui taip pat gali būti nešildomos. Tuo derėtų pasidomėti iš anksto, kadangi tokios sąlygos nuvils ne tik jus, bet ir jūsų šventėje dalyvaujančius svečius. Dar vienas svarbus pirties atributas yra vanduo. Išsiaiškinkite ar šalia jos yra upė ar tvenkinys, o jeigu jų nėra, ar yra galimybė gauti kubilą. Taigi, renkantis pirtį trumpalaikei nuomai svarbu sužinoti visas smulkmenas tam, jog netektų nusivilti.
      Taigi, kiekvienas jau naudojęsis trumpalaikės nuomos paslauga gali pasidalinti vertingais patarimais bei savo įspūdžiais. Taip pat kiekvienas naudojęsis šia paslauga gali drąsiai teigti, jog norint gero rezultato neverta taupyti, kadangi geros patalpos šventei kainuoja daug daugiau už nusivilti verčiančias patalpas.

2013 m. gegužės 22 d., trečiadienis

JetBoard - reaktyvinė lenta vandens sporto mėgėjams!


JetBoard reaktyvinė lenta - tai viena iš sparčiausiai populiarėjančių vandens sporto priemonių pasaulyje. Ji stebina savo galia, greičiu ir didelėmis manevravimo galimybėmis. Ši reaktyvinė lenta ypač lengvai valdoma, stabili, todėl šios srities naujokai greitai perpras jos valdymo subtilybes. Tačiau dėl galimybių išvystyti dideli greitį, ši varikliu varoma lenta sudomins ir patyrusius sportininkus.
Šiuo metu JetBoard lenta skinasi pozicijas sportinio inventoriaus tarpe. Lietuvoje ją taip pat jau galima išbandyti!
Ši reaktyvinė lenta - tai tarsi burlentė be burės ar banglentė, galinti išvystyti net iki 55 km/h greitį. Taip pat ji šiek tiek panaši ir į vandens slides ar snieglentes, todėl JetBoard šių sporto šakų mėgėjams išties turėtų patikti.
JetBoard reaktyvinės lentos kūrėjams teko ilgai pasukti galvas, kaip galingą variklį lentoje patalpinti taip, kad jis nesudarytų papildomo vandens pasipriešinimo ir neleistu vandeniui prasiskverbti į lentos korpuso vidų. Žinant, jog lenta yra plokščia, teko užtrukti šimtus valandų, norint pasiekti geriausio inžinerinio sprendimo. Juolab, kad tikslas buvo galimybė JetBoard'ui pakelti žmogaus svorį ir sugebėti jį skraidinti vandeniu net iki 55 km/h greičiu. Tačiau po ilgų darbų, kūrėjams visgi pavyko atrasti optimaliausią dizaino, variklio ir gamtos jėgų santykį.
Nors JetBoard apjungia daugelį sporto šakų, tokių kaip čiuožimas vandens slidėmis, sportas su jėgos aitvarais, slidinėjimas snieglentėmis ar banglentėmis, ši vandens sporto priemonė suteikia visiškai naują, kitokią patirtį. Ir nors plaukimas šia reaktyvine lenta atrodo sudėtingas, ją gali išbandyti ne tik suaugusieji, bet ir vaikai. JetBoard yra lengvai valdoma, ja paprasta naudotis, tereikia išmokti balansuoti, na o greitis priklauso nuo paties sportininko. Dauguma žmonių šios lentos valdymą perpranta jau pirmąjį kartą. Jei mokate važiuoti dviračiu - mokate ir plaukti JetBoard!
Tačiau net jei pirmasis pasiplaukiojimas šia lenta neatrodo sudėtingas, patyrusiems sportininkams taip pat atsiras galimybių išbandyti savo jėgas. Įvairių figūrų atlikimas šia lenta gali pareikalauti nemažai ištvermės, jėgų ir sugebėjimo balansuoti esant dideliam greičiui.
Jetboard primena trumpą banglentę. Ji turi galingą vandens variklį ir specialią rankeną, skirtą šios reaktyvinės lentos valdymui. Rankenoje esantys mygtukai (ON/OFF ir greičio svirtis) leidžia lengvai valdyti šią vandens sporto priemonę.
Prie sportininko kulkšnies paprastai nedidelių magnetų pagalba tvirtinama jungtis tarp sportininko ir lentos. Tad neišsilaikius ant JetBoard paviršiaus, įkritus į vandenį, magnetai atsijungia ir variklis automatiškai nustoja dirbti. Taigi, visuomet galima būti užtikrintam, jog lenta nenučiuoš pernelyg toli.
Šios sporto šakos įsisavinimui pasitarnaus daugelis kitų sporto šakų įgūdžių, tokių kaip jėgos aitvarų sportas, buriavimas burlentėmis ar net važiavimas dviračiu. Na o valdymas labai paprastas - tereikia atsigulus ant lentos užvesti variklį, pridėti šiek tiek greičio, iki kol lenta įgaus stabilumą, tuomet atsistoti ir padidinus greitį pradėti slydimą. Vos keli žingsniai ir adrenalinas bei nepamirštami pojūčiai garantuojami! Išbandykite JetBoard jau šį savaitgalį!

2013 m. gegužės 16 d., ketvirtadienis

Akiniai nuo saulės pagal veido formą


Kad ir kaip žmonėms patinka karšta vasaros saulė, svarbu žinoti, jog ji ne visada naudinga. Kartais būtent dėl saulės žmonės turi problemų su savo neįkainojamu turtu – sveikata. Tam, jog kaitrėjant saulutei jų išvengtų, žmonės saugosi. Skirtingos apsisaugojimo priemonės apsaugo skirtingą kūno dalį. Pavyzdžiui apsauginiai kremai saugo mūsų odą, skrybėlė apsaugo nuo saulės smūgio. Mūsų akis gali apsaugoti kokybiški akiniai nuo saulės. Žinoma, jie turėtų negadinti žmogaus išvaizdos, todėl akinių rėmelius derėtų rinktis pagal savo veido formą.
Jeigu jūsų veidas ovalus – jums pasisekė, kadangi jums tiks bet kokie akinių rėmeliai. Jei jums patinka dideli, apvalūs akiniai – rinkitės būtent tokius, jie tikrai nesugadins jūsų išvaizdos. Jeigu norite siaurų akinių, žinokite, jog ir tokie rėmeliai puikiai jums tiks. Turintys ovalų veidą žmonės, gali džiaugtis tuo, jog gali drąsiai eksperimentuoti renkantis akinius nuo saulės. Kiekvieną vasarą jų išvaizda gali skirtis, kadangi akiniai yra vienas iš svarbiausių žmogaus veido akcentų.
Jei jūsų veidas yra apskritimo formos, derėtų pasirinkti tokius akinių rėmelius, kurie vizualiai pailgintų ir paplonintų veidą. Tokią funkciją gali atlikti platesni, kvadrato arba stačiakampio formos akinių rėmeliai užapvalintais kampais. Taip pat naudinga žinoti, jog akiniai, paslepiantys antakius, vizualiai pastumia akis į viršų, todėl veidas tampa ilgesnis ir plonesnis, o tokio efekto ir turėtų siekti žmonės, turintys apvalų veidą.
Jeigu jūs priklausote žmonių grupei, kurių veidai yra kvadrato formos, turėtumėte rinktis tokius akinius nuo saulės, kurie sušvelnintų tokio veido bruožus. Švelniai lenktų formų akiniai gali padėti tai padaryti. Kampuoto veido savininkai gali drąsiai rinktis katės akių formos bei klasikinius ovalius akinius. Katės akių formos akinių rėmeliai suteiks jūsų akims katinišką žvilgsnį ir paslėps veido kampuotumą.
Tiems, kurių veidas yra pailgos formos, rekomenduojama vizualiai jį sumažinti, labiau suapvalinti. Jei jūs turite būtent tokį veidą, akinių rėmelius rinkitės atsargiai, kadangi pasirinkus netinkamą modelį galite dar labiau pailginti savo veidą, o juk jūsų tikslas jį sumažinti. Tai padaryti jums padės dideli, stačiakampio formos akiniai, kurie uždengs didesniąją veido dalį.
Trikampio formos veidą turintys žmonės turėtų pasirinkti tokius akinius nuo saulės, kurie išryškintų akių liniją ir sušvelnintų veido formą. Svarbiausia yra išlaikyti proporcijas ties žandikaulio linija. Galite pabandyti vasarą pasidabinti akiniais, kurių viršutinė linija yra tiesi arba katės žvilgsnio akinius ir tikrai neliksite nepastebėtas.
Kiekvienas vasarą nori atrodyti gražiai, todėl į akinių pasirinkimą reikia atkreipti daug dėmesio. Žinoma, svarbiausia yra kokybė ir apsaugos lygis, tačiau išvaizda taip pat yra svarbi. Renkantis akinius nuo saulės geriau nesivaikyti naujausių mados tendencijų, o atkreipti dėmesį į tai, kaip jūs atrodote su išsirinktais akiniais. Juk tikrai nenorėtumėte sugadinti savo vasariškos nuotaikos išgirdęs iš aplinkinių, jog jūsų akiniai tik gadina išvaizdą. Pasitikime vasarą gražūs!

2013 m. gegužės 9 d., ketvirtadienis

5 keisčiausi dalykai, kuriuos galima išsinuomoti


Šiais laikais, kuomet ekologija iškeliama į pirmą vietą ir pradeda populiarėti antivartotojiška pasaulėžiūra, žmonės stengiasi materialinę vertę turinčius daiktus paversti daugkartinio naudojimo. Ko gero, dėka tokios pasaulėžiūros ir, be abejo, žmonių finansinės būklės, imtasi siūlyti tokias paslaugas, kaip trumpalaikė nuoma.
Šiomis dienomis yra nemažai daiktų ar paslaugų, kurias galima išsinuomoti neilgam, nustatytam laikui. Tai gali būti dviračių, statybinių įrankių, automobilių ar pobūvių salių ar apartamentų trumpalaikė nuoma.
Tačiau pasaulyje yra dalykų, kurių net nesugalvotumėte išsinuomoti. Taigi, pateikiame keisčiausių galimų išsinuomoti dalykų sąrašą.
1) Paparaciai. Ar kada pagalvojote, jog savo malonumui galėtumėte išsinuomoti tuntą jus apspintančių žmonių su fotoaparatais? Taip, tokia paslauga išties teikiama. Jei norite pasijusti kaip įžymybė, turite galimybę išsinuomoti paparacius. Žinoma, skamba komiškai, tačiau vakarėlio, mergvakario ar bernvakario praskaidrinimui tai puiki pramoga.
2) Ožkos. Ko gero jums net nekilo mintis pasinaudoti trumpalaike nuoma, išsinuomojant ožką... Ši paslauga išties yra populiari tarp žmonių, norinčių apvalyti savo žemės sklypą nuo žolių ir kitos augmenijos. Kadangi ožkos ėda ne tik žolę, bet ir nuskabo krūmus, jų paleidimas žemės sklype kainuoja kur kas mažiau, nei specialios technikos nuomojimas sklypo valymui. Taigi, tai puiki ir ekologiška idėja.
 3) Įžymybės. Tarkime, esate susižavėjęs Vyteniu Pauliukaičiu ar Jurijumi Smoriginu ir norėtumėte praleisti dieną jų kompanijoje. Ar ryžtumėtės už tam tikrą sumą išsinuomoti jų draugiją? Tokia paslauga JAV išties populiari, tačiau finansinių išteklių tam turi ne kiekvienas.
4) Karstas. Žinoma, mintis nejuokinga, tačiau Amerikoje yra siūloma paslauga, kuomet galima išsinuomoti karstą. Kaip žinia, laidojimo išlaidos nemenkai kainuoja, todėl Amerikos laidojimo paslaugų tarnybos siūlo išsinuomoti karstą šarvojimo laikui. Karstuose įmontuota speciali kapsulė po atsisveikinimo su mirusiuoju kartu su palaikais išimama iš karsto, na o jis naudojamas pakartotinai.
5) Moksliškai įrodyta, jog gyvūnai padeda susitvarkyti su depresija, mažina spaudimą ir gerina imunitetą.  Tačiau ne visi žmonės yra pasiruošę tapti gyvūnėlių savininkais. Taigi, vienas iš keistų būdų pasinaudoti trumpalaike nuoma - tai išsinuomoti šunį, katiną ar kitą jums patinkantį gyvūną. Gyvūną išsinuomoti galite valandai, dienai ar ilgesniam laikui. Viskas priklauso nuo jūsų poreikių ir gebėjimo būti atsakingais. Išsinuomoję šunį, su juo galite eiti pasivaikščioti, žaisti, pašerti. Tai vadinama savotiška terapija. Tačiau neturite jausti pernelyg didelio nuovargio. Toks nuomos variantas turėtų būti malonus. Įdomu, kiek jis malonus gyvūnui?...


Rūbai internetu - reiškinys "pasimatuok neišėjęs iš namų"


Prieš gerus dvidešimt metų buvo sukurtas pirmasis komercinei veiklai pritaikytas tinklalapis. 1990-aisiais pradėta vykdyti tokio pobūdžio veikla ilgainiui tapo greičiausia ir lengviausiai pasiekiama viso pasaulio pirkėjams. 1994-aisiais pradėta diegti ir internetinės bankininkystės programa. Na o pirmasis pilnai veikiantis prekybos internetu puslapis buvo skirtas "picai į namus". Po kurio laiko ne išimtis tapo ir visos kitos prekės - žaislai, kvepalai, maisto prekės, kosmetika ar rūbai internetu.

Apsipirkimas šiuo būdu tapo toks populiarus, jog daugelis žmonių neišeidami iš namų užsisako beveik visas paslaugas, tarsi gyvenimas būtų persikėlęs į virtualią erdvę. Internetu galima apmokėti sąskaitas, apsilankyti kitame pasaulio gale esančiose bibliotekose, studijuoti, valdyti verslą. Taigi, viskas, kas susiję su pinigais, susiję ir su internetu.
Pradėjus vystyti prekybą, populiaria paslauga tapo ir drabužiai internetu. Iš pradžių tokia paslauga kėlė abejonių, mat rūbai - tai ne maisto, statybinės ar kitos prekės. Rūbus tenka matuotis. Žinoma, tradicinių apimčių žmonėms tai neturėjo kelti didelių dvejonių, tačiau visgi drabužius reikėtų matuotis.
Taigi, norint išspręsti šią problemą, imtasi į internetines parduotuves perkelti visas paslaugas, teikiamas ir realiose parduotuvėse ar drabužių salonuose. Pirkėjų patogumui pradėtos įrenginėti dydžių, spalvos ar atskirų detalių pasirinkimo galimybės. Šalia to pradėtos vykdyti drabužių grąžinimo per tam tikrą laiką paslaugos, kurios tapo ypač populiarios Jungtinėse Amerikos Valstijose. Rūbai internetu buvo pradėti užsakinėti ypač dideliais kiekiais, o po to grąžinami. Tai tapo populiariu "pasimatuok neišėjęs iš namų" reiškiniu. Dėl šios priežasties imta taikyti didesnius grąžinimo apribojimus, tokius kaip grąžinamų drabužių kiekis arba mokestis už grąžintą drabužį.
Tačiau dėl šios priežasties rūbų internetu pardavimas netapo mažiau populiaria paslauga. Norėdami apsieiti be drabužių grąžinimo, pirkėjai randa naujų būdų, kaip "atsikratyti" netikusio drabužio. Tai - įvairūs apsikeitimo drabužiais forumai ar ištisi tinklapiai, kurie Lietuvoje, beje, ypač populiarūs, skelbimai, privatūs aukcionai ar tiesiog drabužių pardavimas draugams.
Lietuvoje taip pat ši sistema prigijo. Atsidarė nemažai parduotuvių, kuriose aprangos internetu pardavimas tapo viena iš pagrindinių pelną parduotuvėms nešančių verslo krypčių. Apsipirkti internetu tapo patogu ne tik mažmenine, bet ir didmenine prekyba besidomintiems klientams. Tai tapo fizine analogija visoms prekybos sritims, nesvarbu, tai būtų prekyba kilnojamais rastiniais nameliais ar kosmetikos priemonėmis.
Internetinė bankininkystė taip smarkiai pažengė į priekį, jog dabar internetu galima atlikti beveik visas pinigines procedūras, išskyrus grynųjų pinigų išėmimą iš personalinio kompiuterio. Tačiau, nors tai ir skamba neįtikėtinai, viskas įmanoma,- kažkada ir skrydis į mėnulį buvo neįsivaizduojamas dalykas...