2014 m. sausio 6 d., pirmadienis

Trumpalaikė nuoma Vilniuje – nuomotis vienam ar keliems?



Atsiradus poreikiui išsinuomoti gyvenamąsias patalpas, dažnam iš mūsų tenka susidurti su klausimu – kaip geriau: apsistoti vienam ar su kitais žmonėmis. Esant galimybei rinktis, galimi abu variantai, tad kurį sprendimą priimti? Kokie nuomavimo vienam ir su kompanija privalumai ir trūkumai?
Kaip žinia, trumpalaikė butų nuoma Vilniuje kainuoja žymiai daugiau nei Kaune, Klaipėdoje bei kituose Lietuvos miestuose. Norėdami apsistoti sostinėje, o ypač senamiestyje, būsite priversti sumokėti nemažą pinigų sumą, kad ir už vieno kambario buto nuomą. Trumpalaikė butų nuoma Vilniuje atsieis pigiau, jei nuspręsite apsistoti ne vienas. Tuomet nuomos ir komunalinius mokesčius galėsite dalintis per pusę, į tris, keturias ar daugiau dalių, priklausomai nuo to, keliese apsistosite. Tai išties paranku norintiems sutaupyti pinigų. Šį variantą dažnai renkasi studentai, norėdami sumažinti išlaidas pragyvenimui.
Jei nutarėte nuomotis ne vienas, vis tik protingiausias variantas būtų kad ir laikinai apsigyventi su pažįstamais patikimais žmonėmis. Tai geriau dėl to, kad nebus nejaukumo, prasilenkiant bendrame koridoriuje ar virtuvėje (kaip kad būtų su nepažįstamu asmeniu), nereikės nuolat galvoti, ką pasakyti bent jau iš mandagumo. Taip pat išvengsite nejaukių situacijų dėl triukšmo, žinoma, jei apsigyvensite su gana ramaus būdo žmonėmis. O tai šiuo atveju – Jūsų pasirinkimas. Jei manote, kad gali kilti nesklandumų, aptarkite tai iš anksto, prieš besinuomodami kartu ir tik tada kartu nuspręskite, ar neerzinsite vieni kitų bendrame plote. Atsižvelkite į tai, ar Jūsų būsimi kambario draugai turi mažų vaikų, ar laiko gyvūnus. Jei manote, kad Jums tai trukdys, verčiau ieškokite kitų potencialių nuomininkų. Geriausiai rinktis tokius kambario draugus, kurių laisvalaikio leidimo būdas ir supratimas apie tvarką būtų bent kiek panašus į Jūsų.
Pasirinkę bendrą trumpalaikę nuomą, aptarkite tvarkymosi klausimą – kas, kada ir už ką atsakingas. Galima sudaryti planą ir pasiskirstyti pagal savaitės dienas – paprasta ir patogu.
Nutarę jog Jums priimtinesnė trumpalaikė nuoma vienam, išlošite privatumo, ramybės ir erdvės klausimais. Juk kiekvienam aišku, jog būdamas vienas žmogus labiau atsipalaiduoja, turi galimybę tiesiog pabūti vienumoje, ramiai paskaityti knygą, pasiklausyti muzikos, užsiimti mėgstama veikla. Taip pat nereikia rytais laukti savo eilės į dušą ar tualetą. Pasirinkę tokią trumpalaikę nuomą, jausitės labiau atsipalaidavę ir turėsite daugiau asmeninės erdvės.
Tad spręsdami trumpalaikės butų nuomos klausimą Vilniuje ar kuriame nors kitame mieste, pagalvokite, ar Jums svarbiau sutaupyti, ar turėti daugiau privatumo ir ramybės.