2013 m. balandžio 15 d., pirmadienis

Trumpalaikė nuoma - 10 baisiausių dalykų, galinčių nutikti nuomojantis butą

Jei jums kada teko išsinuomoti butą ar kambarį arba apsistoti trumpam laikui kokiame nors viešbutyje, hostelyje ar kitoje panašioje įstaigoje, teikiančioje trumpalaikės nuomos paslaugas, jūs tikriausiai esate išgyvenę ir visokiausių istorijų, susijusių su tokia patirtimi. Gal kada pas jus į balkoną buvo įlipęs svetimas žmogus? O gal teko miegoti viename kambaryje su egzotiniais gyvūnais? Gal jūsų mama užtiko jus žiūrint porno per viešbučio televizorių? O gal tiesiog nieko neprisimenate? Kadangi trumpalaikė nuoma dažnai siejasi su atostogomis ir nedideliu atotrūkiu nuo įprasto gyvenimo ritmo, tokiomis sąlygomis dažnai nutinka ir labai neįprastų istorijų. Šalia jau paminėtų dalykų svarbu aptarti ir tai, kaip atrodė jūsų kada nors išsinuomotos patalpos, kad ir kokią veiklą būtumėte vykdę joje, kokie, taip sakant, gyvūnėliai jose gyveno ir kokios buvo gyvenimo sąlygos. Ar Jums kada teko pamatyti visiškai kitokį vaizdą, nei buvo, tarkime, pademonstruotas informaciniame jūsų pasirinktos vietos lankstinuke ar internetiniame tinklapyje? Taigi, pateiksime dešimt blogiausių, interneto komentatorių manymu, trumpalaikės nuomos variantų ir jų nuotraukas.

Pirmasis ir, ko gero, pats baisiausias daugumai žmonių (nepriklausomai kokia jų lytis ir koks amžius) yra visokiausi daugiakojai nariuotakojai ir panašūs gyvūnėliai. Juk labai nesmagu būtų jei tokį užtiktumėte?...

Antras nemalonus dalykas, kurį galite rasti trumpalaikės nuomos patalpose, yra, pavyzdžiui, kito žmogaus plaukai duše, kuriame turėsite praustis. Sutikite, šlykštoka, ar ne?


Įsivaizduokite, grįžtate iš miesto, susiruošiate miegoti ir staiga išgirstate keistą burzgimą... - tikėtina, jog tai katinas. Tačiau, kaip ten bebūtų, negalite kaltinti nuomotojų, juk visko gali būti, kad palikote atvirą langą.


Toliau įsivaizduokite, jog išsinuomojote apartamentus be langų. Gal kažkam tai ir atrakcija, tačiau prieš nuomodamiesi patalpas, įsitikinkite, kad jose nėra "papildomų privalumų", kurie parduodami turistams "už tikrą pinigą" (turint omenyje tuos atvejus, kuomet trūkumai paverčiami privalumais).


Jei nemėgstate kažkokių dalykų, įsitikinkite, kad jų nėra jūsų pasirinktuose apartamentuose. Pavyzdžiui, jei negalite pakęsti klounų, įsivaizduokite, kaip Jums reikėtų gyventi, tarkime 30 dienų bute, kurio nuomotojas klounų fanas :D


Krentantis tinkas. Ar reikėtų dar komentuoti?


Ieškodami variantų trumpalaikei nuomai pasidomėkite ir aplink esančiuose namuose vykdoma veikla. Įsivaizduokite, jei karštuoju vasaros sezonu apsigyventumėte virš žuvies parduotuvės...


Pelės. Kaip pasijustumėte, jei atsikėlę ryte rastumėte apgriaužtą bandelę, kurią nusipirkote pusryčiams.

Jei nusprendėte išsinuomoti butą trumpam laikui su svetimais žmonėmis, taip pasidalindami mokesčius ir smarkiai nepalengvindami savo piniginės, įsitikinkite, kad apartamentai nėra traukinio tipo, t.y. įsitikinkite, kad kambariai nėra pereinami. 


Na ir galiausiai įsitikinkite, kad langai jūsų bute atsidarinėja. Juk nenorėtumėte karštą vasaros dieną negalėti prasivėdinti..


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą