2013 m. balandžio 10 d., trečiadienis

Trumpalaikė nuoma - brangiausių apartamentų dešimtukas


Taip jau nutinka, kad nuomotis apartamentus trumpam laikui tenka ne tik paprastiems mirtingiesiems, bet ir aukščiausias pareigas valstybių postuose užimantiems žmonėms bei pasaulio turtingiausiesiems. Tačiau tokio socialinio lygmens žmonės turi specialių poreikių, kurių neatitiktų įprasti apartamentai, kad ir nepigūs. Dažnai iš trumpalaikę nuomą siūlančių kompanijų reikalaujama kur kas daugiau nei tik lova, dušas ir virtuvė. Reikalavimų sąrašas gali būti visiškai netikėtas, tačiau norintys išlaikyti savo klientus stengiasi verstis per galvą.
Taigi, šiame straipsnyje pateiksime ne tik brangiausių pasaulio apartamentų, pritaikytų trumpalaikei nuomai, bet ir keletą įdomiausių reikalavimų, kuriuos užsakovai pateikė apartamentų nuomos įmonių darbuotojams.
Vienas iš įdomiausių pageidavimų - Kinijoje gyvenančio stambaus verslininko noras, kad nuomojamų apartamentų languose nuolat kabėtų langų valytojai, - kitaip tariant, žmonės, kurie kas savaitę valydavo dangoraižio langus turėjo tris dienas kabėti ties minėto verslininko langais ir nuolatos darbuotis - ore valyti langus, miegoti, valgyti ir atlikti kitas žmogaus organizmui būtinas funkcijas. Kaip paaiškinimą šis klientas pateikė argumentus, jog Kinijoje didžiulis smogas greitai padengia langus purvu, todėl toks pageidavimas galėjo jį apsaugoti nuo nuolatinio užterštumo pojūčio.
Kitas, Jungtiniuose Arabų Emyratuose viešėjęs verslininkas, apsistojęs keliems mėnesiams pareikalavo, kad trumpalaikės nuomos metu jo apartamentuose būtų atkurtas vitražas, analogiškas tam, kuris kabo jo namuose (vitražo matmenys 14x5 metrai, todėl buvo sunkoka rasti tinkamus apartamentus, kuriuose tilptų toks vitražas).  Šis verslininkas prisakė apartamentų nuomos įmonės darbuotojams ne tik atkurti vitražą, bet ir pareikalavo, kad šį darbą atliktų tas pats vitražistas, kuris jam padarė jo pirmąjį vitražą.
Dar vienas įdomus atvejis nutiko Japonijoje, kuomet garsus Japonijos dainininkas pareikalavo, kad jo apartamentuose būtų įrengtos akvariuminės lubos, o jose plaukiotų undinės (jomis persirengusios moterys). Toks reikalavimas buvo įgyvendinamas itin sunkiai, mat teko perstatyti dalį namo ir visiškai pakeisti kai kuriuos architektūrinius sprendimus. Taigi, tokia trumpalaikė nuoma šiam dainininkui kainavo nemažus pinigus. Tačiau jis liko patenkintas, na o šie apartamentai sėkmingai nuomojami būtent suteikiant undinių plaukiojimo virš galvos paslaugas.
Taigi, trumpalaikė nuoma, pasirodo, gali būti ne tik įprastu, atsakingu darbu nuomos įmonių darbuotojams, bet ir dideliu galvos skausmu, kuris, kaip kad nutiko trečiajame pavyzdyje, gali tapti raktu į sėkmę.
Na o žemiau pateikiame kaip atrodo brangiausiai pasaulyje kainuojantys trumpalaikės nuomos apartamentai. Atrodytų, nieko ypatingo, bet...














Komentarų nėra:

Rašyti komentarą