2013 m. liepos 30 d., antradienis

9 svarbiausi dalykai, kuriuos reikia žinoti renkantis trumpalaikę nuomą


Atostogos - tai ilgai lauktas ir išsvajotas laikas, kuriuo norisi atsipalaiduoti ir negalvoti apie jokius nesklandumus, tad neretai dažnas žmogus pernelyg pasinėręs į atostogų nuotaikas nesusimąsto dėl daugelio svarbių dalykų. Šiuo atveju reikėtų pakalbėti apie tai, kas vadinama trumpalaike nuoma.
Taigi trumpalaikės nuomos paslaugas renkasi dažna šeima važiuodama atostogauti. Tai išties patogu, mat kiekvienas šeimos narys turi savo išskirtinius poreikius, tad juos geriausiai sukontroliuoti ir apjungti gali bendra erdvė. Trumpalaikė nuoma  - tai tam tikros namų aplinkos atkūrimas, padedantis ne tik laisviau jaustis, bet ir būti labiau savarankiškiems. Tačiau ne visi atostogautojai pasidomi įvairiomis trumpalaikės nuomos subtilybėmis, galinčiomis vėliau suteikti nepageidaujamų padarinių.


Taigi, svarbiausi dalykai, kuriuos reikia numatyti trumpam nuomojantis būstą:

1. Keliaujant automobiliu, visų pirma išsiaiškinkite ar jūsų nuomojamam būstui priklauso automobilio stovėjimo vieta. Juk dažnai nutinka, kuomet atvažiavus atostogauti reikia ieškotis vietos automobilio pastatymui ir papildomai išleisti krūvą pinigų. Tai ypač aktualu ne tik važiuojant į užsienio šalis, tačiau kad ir į Lietuvos pajūrį. Tarkime, Nidoje, automobilių stovėjimo vietų labai ribotas.

2. Jei keliaujate su vaikais, įsitikinkite, kad trumpalaikė nuoma yra pritaikyta jiems. Svarbu, kad nuomojamame būste nebūtų daiktų, keliančių pavojų vaikų sveikatai. Taip pat svarbu, kad langai, balkonai ar terasos būtų tinkamo aukščio.

3. Ne visuose nuomojamuose plotuose gyvūnai yra pageidaujami. Todėl planuodami atostogauti kartu su savo keturkojais draugais, įsitikinkite ar vieta, kurioje nusprendėte apsistoti yra draugiška gyvūnams. Taip pat nurodykite su kokiu ir kokio dydžio gyvūnu planuojate atvykti. Kai kuriose vietose toleruojami tik maži gyvūnėliai - katės, šeškai ar nedideli šuniukai.

4. Prieš sutardami dėl trumpalaikės nuomos, pasiteiraukite šeimininkų ar mokesčiai už komunalines paslaugas yra įskaičiuoti į nuomos kainą. Taip pat susižinokite dėl mokesčių už kabelinę televiziją.

5. Taip pat pasiteiraukite kokio dydžio yra žalos atlyginimas netyčia apgadinus šeimininkų turtą. Sužinokite kokią dalį tektų sumokėti jums, tarkime, jei ką nors sulaužėte, sudaužėte ar suplėšėte. Tam, kad viskas vyktų teisėtai, paprašykite pasirašyti sutartį. Išsiaiškinkite ar reikalinga sumokėti depozitą ir kokio jis būtų dydžio jums nesilaikant sutarties sąlygų. Sužinokite kada ir kokiu būdu depozitas bus grąžintas jums.

6. Pasiteiraukite ar yra draudimas gaisro, potvynio ar kitais nenumatytais atvejais. Sužinokite kuri tiksliai žala yra atlyginama draudimo ir už ką mokėti tektų jums patiems.

7. Išsiaiškinkite ar už valymo paslaugas reikės mokėti atskirai, ar jos įtrauktos į kainą. Pasiteiraukite kurios paslaugos yra mokamos. Pavyzdžiui, galbūt buto tvarkymas gali būti įtrauktas į kainą, tačiau indų plovimas ar lyginimas gali būti ir neįtraukti.

8. Pasidomėkite kokios yra artimiausios pramogos, maitinimo įstaigos, kino teatrai, paplūdimiai ir kt. Būtų patogų, jei atostogų metu jums nereikėtų blaškytis ar analizuoti žemėlapius.

9. Išsiaiškinkite koks transportas ir kur veža nuo jūsų būsto. Jei neplanuojate keliauti automobiliu, viešasis transportas galėtų tapti puikia susisiekimo priemone.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą