2013 m. gegužės 31 d., penktadienis

Ką slepia nuomojamų butų sienos?


Ką esate girdėję apie trumpalaikių butų nuomos paslaugas didžiuosiuose miestuose? Vieni patikina, kad yra tekę pasinaudoti jų paslaugomis ir giria, kad labai patogu viešint kitame mieste. Tokie žmonės jau turi nuolatines vietas šiai paslaugai. Tačiau yra ir priešingų nuomonių apie trumpalaikės nuomos paslaugų verslą. Kiti žmonės mano, kad tai yra ne tik sukčių, kurie slepia nuo valstybės mokesčius bei nesilaiko higienos normų verslas, tačiau taip pat lygiagrečiai šios veiklos eina ir kitas verslas – prostitucija, kuriai prieglobstį suteikia būtent trumpalaikės nuomos paslaugų tiekėjai.  Norėdami išsiaiškinti kaip yra ištikrųjų, atlikome tyrimą.
Svarstėme kokiu būdu  geriausia būtų tai patikrinti. Galiausiai nusprendėme, kad pats patogiausias ir įtikinamiausias būdas būtų parinkti žmogų, kuris neva įsidarbintų valytoju pas tokį verslininką ir ten dirbdamas galėtų stebėti visą šio verslo eigą.
Taigi išsirinkome savo „tyrimui“ merginą iš mūsų komandos ir ėmėmės „darbdavio“ paieškos. Į skelbimų portalo puslapio paiešką suvedėme „trumpalaikės nuomos paslaugos“. Atsirinkome skelbimus, kuriuose buvo siūloma nuoma ne tik parai ar savaitei, bet ir keletui valandų (idomu kokiais tikslais). Pagal šiuos kriterijus atrinktiems skelbimams skambinome siūlydami valymo paslaugas.
Galiausiai mūsų merginai pavyko susitarti su viena potencialia darbdave dėl darbo pasibandymo ir sekančią dieną ji vyko į „apmokymus“.
Maloni moteriškė (kuri buvo pati verslo savininkė) pasitiko mūsų darbuotoją ir nuvežė jai aprodyti butus. Pradžioje supažindino kur jie visi randasi ir susitarė, kad pabaigoje jos kartu tvarkys butą ir merginai bus parodoma kaip tvarkingai tai daryti.
Butų higiena išties nustebino mūsų merginą. Savininke rodė kaip keisti patalynę: „Dažniausiai keičiame tik paklodę. Bet jei ant jos nėra plaukų ar dėmių tai gali nekeisti. Patalynės bei pagalvių užvalkalų nekeisk jei neatrodo purvina ir neskleidžia blogo kvapo.“ Poto jos nuvažiavo sutvarkyti kito buto, į kurį už valandos turėjo atvykti klientai. Savininkė ir čia mokė panašių tvarkymosi ypatybių: „Į šitą butą neužilgo atvyks klientai. Jie užsisakė porai valandų, todėl paklodės nėra reikalo keisti, nes po jų vis tiek ji bus labai purvina. Sutvarkom taip, kad gražiai atrodytų.“ Joms išeinant iš buto pasirodė klientai. Tai buvo moteris su dviem vyrais.
Po darbo pasibandymo mūsų „darbuotoja“ buvo priimta ir po kelių dienų pasirodė darbe. Savininkė nurodė, kad reikės sutvarkyti vieno kambario butą, kuriame naktį viešėjo „plaštakės“. Žinoma mergina pasidomėjo ką tai ji turinti omenyje. „Na juk supranti apie ką aš. Ir nepamiršk patikrinti ar už lovos nėra likę prezervatyvų pakelių ar panaudotų prezervatyvų.“
Ištikrųjų nustebome susipažinę išsamiau su trumpalaikės nuomos paslaugų ypatybėmis bei jų klientais. Tęsiame savo tyrimą ir tolimesnius įspūdžius sekite naujame mūsų leidinyje.

1 komentaras:

  1. Musiskio nuomojamo buto sienos buvo klaikios bukles, laimei pagelbejo smeliavimo paslaugos, kurios viska graziai nupute su visais riebaluotais tapetais ir galejom persidazyt patys sienas

    AtsakytiPanaikinti