2013 m. gegužės 22 d., trečiadienis

JetBoard - reaktyvinė lenta vandens sporto mėgėjams!


JetBoard reaktyvinė lenta - tai viena iš sparčiausiai populiarėjančių vandens sporto priemonių pasaulyje. Ji stebina savo galia, greičiu ir didelėmis manevravimo galimybėmis. Ši reaktyvinė lenta ypač lengvai valdoma, stabili, todėl šios srities naujokai greitai perpras jos valdymo subtilybes. Tačiau dėl galimybių išvystyti dideli greitį, ši varikliu varoma lenta sudomins ir patyrusius sportininkus.
Šiuo metu JetBoard lenta skinasi pozicijas sportinio inventoriaus tarpe. Lietuvoje ją taip pat jau galima išbandyti!
Ši reaktyvinė lenta - tai tarsi burlentė be burės ar banglentė, galinti išvystyti net iki 55 km/h greitį. Taip pat ji šiek tiek panaši ir į vandens slides ar snieglentes, todėl JetBoard šių sporto šakų mėgėjams išties turėtų patikti.
JetBoard reaktyvinės lentos kūrėjams teko ilgai pasukti galvas, kaip galingą variklį lentoje patalpinti taip, kad jis nesudarytų papildomo vandens pasipriešinimo ir neleistu vandeniui prasiskverbti į lentos korpuso vidų. Žinant, jog lenta yra plokščia, teko užtrukti šimtus valandų, norint pasiekti geriausio inžinerinio sprendimo. Juolab, kad tikslas buvo galimybė JetBoard'ui pakelti žmogaus svorį ir sugebėti jį skraidinti vandeniu net iki 55 km/h greičiu. Tačiau po ilgų darbų, kūrėjams visgi pavyko atrasti optimaliausią dizaino, variklio ir gamtos jėgų santykį.
Nors JetBoard apjungia daugelį sporto šakų, tokių kaip čiuožimas vandens slidėmis, sportas su jėgos aitvarais, slidinėjimas snieglentėmis ar banglentėmis, ši vandens sporto priemonė suteikia visiškai naują, kitokią patirtį. Ir nors plaukimas šia reaktyvine lenta atrodo sudėtingas, ją gali išbandyti ne tik suaugusieji, bet ir vaikai. JetBoard yra lengvai valdoma, ja paprasta naudotis, tereikia išmokti balansuoti, na o greitis priklauso nuo paties sportininko. Dauguma žmonių šios lentos valdymą perpranta jau pirmąjį kartą. Jei mokate važiuoti dviračiu - mokate ir plaukti JetBoard!
Tačiau net jei pirmasis pasiplaukiojimas šia lenta neatrodo sudėtingas, patyrusiems sportininkams taip pat atsiras galimybių išbandyti savo jėgas. Įvairių figūrų atlikimas šia lenta gali pareikalauti nemažai ištvermės, jėgų ir sugebėjimo balansuoti esant dideliam greičiui.
Jetboard primena trumpą banglentę. Ji turi galingą vandens variklį ir specialią rankeną, skirtą šios reaktyvinės lentos valdymui. Rankenoje esantys mygtukai (ON/OFF ir greičio svirtis) leidžia lengvai valdyti šią vandens sporto priemonę.
Prie sportininko kulkšnies paprastai nedidelių magnetų pagalba tvirtinama jungtis tarp sportininko ir lentos. Tad neišsilaikius ant JetBoard paviršiaus, įkritus į vandenį, magnetai atsijungia ir variklis automatiškai nustoja dirbti. Taigi, visuomet galima būti užtikrintam, jog lenta nenučiuoš pernelyg toli.
Šios sporto šakos įsisavinimui pasitarnaus daugelis kitų sporto šakų įgūdžių, tokių kaip jėgos aitvarų sportas, buriavimas burlentėmis ar net važiavimas dviračiu. Na o valdymas labai paprastas - tereikia atsigulus ant lentos užvesti variklį, pridėti šiek tiek greičio, iki kol lenta įgaus stabilumą, tuomet atsistoti ir padidinus greitį pradėti slydimą. Vos keli žingsniai ir adrenalinas bei nepamirštami pojūčiai garantuojami! Išbandykite JetBoard jau šį savaitgalį!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą